Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugovor o saradnji

Bingo Group i “Think Pink – zajedno smo jedno” u borbi protiv raka dojke

bingo think pink
Foto: D.B./ Fokus.ba

Bingo Group je postao generalni pokrovitelj 16. trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the Cure” koja je planirana za 1. oktobar u Sarajevu, a cilj je podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke

Bingo Group i “Think Pink – zajedno smo jedno” potpisali su u Sarajevu ugovor o saradnji čime je ozvaničen početak zajedničkog djelovanja radi posvećenosti borbi protiv raka dojke.

Kako je kazala Ljiljana Kunosić iz Bingo Group, saradnja sa organizacijom “Think Pink – Zajedno smo jedno” korak je prema osnaživanju žena i prema stvaranju svijeta u kojem svi zajedno rastemo i razvijamo se, a redovni pregledi postaju odraz osnovne brige o sebi.

ljiljana kunosic bingo
Foto: D.B./ Fokus.ba
Ljiljana Kunosić: Ovo je korak prema osnaživanju žena

-Moja preporuka svim ženama, bez obzira na životnu dob, jeste da idu na redovne godišnje preglede jer to pomaže ranom otkrivanju bolesti i spašavanju života – izjavila je Kunosić.

Kako je kazala, u okviru te saradnje Bingo Group i ‘Think Pink- Zajedno smo jedno’ organizuju edukacije i preventivne preglede za više od 6.000 uposlenica Bingo Group. Aktivnosti su počele u Tuzli i okolnim gradovima, u maju ove godine, a odziv je bio oko 90 posto ukupnog broja zaposlenica te kompanije.

Kako je naglasila regionalna direktorica Think Pink Nela Hasić, rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest kod žena, a statistike pokazuju da svaka deveta žena obolijeva od te bolesti.

-Zbog toga je partnerstvo s Bingo Group izvanredan korak naprijed u našem zajedničkom cilju borbe protiv raka dojke. Naša organizacija radi na edukaciji i prevenciji, a Bingo Group će nam omogućiti da dopremo do većeg broja žena i podignemo svijest o važnosti redovnih pregleda i samopregleda. Saradnja sa Bingo Group je jedno od naših najznačajnijih partnerstava u oblasti prevencije i saradnje sa profitabilnim sektorom na šta smo ponosni. Zajedno smo jači, i zajedno ćemo doprinijeti boljem zdravlju žena u cijelom regionu – dodala je Hasić.

nela hasic think pink
Foto: D.B./ Fokus.ba
Nela Hasić: Statistike pokazuju da svaka deveta žena obolijeva od raka dojke

Kako je istaknula novinarima, potpisivanjem ugovora o saradnji, Bingo Group je postao generalni pokrovitelj 16. trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the Cure” koja je planirana za 1. oktobar u Sarajevu, a cilj je podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke. Novac prikupljen putem registracija namijenjen je za organizaciju besplatnih mamografskih pregleda u ruralnim dijelovima BiH, kao i za pružanje “paketića prve pomoći” svakoj ženi koja je prošla operaciju zbog raka dojki.

‘Trka/šetnja za ozdravljenje” održava se istovremeno u više od 150 gradova širom svijeta. Svake godine oko milion ljudi šeta ili trči da bi podržali unapređenje zdravlja žena.

bingo think pink
Foto: D.B./ Fokus.ba

Bingo Group je domaća grupacija i zapošljava skoro 9.000 osoba, od kojih su 70 posto žene. Misija organizacije Think Pink Zajedno smo jedno”, je podizanje svijesti o raku dojke i pružanje podrške ženama koje se suočavaju s tom bolešću.