Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

investicija 15 miliona KM

Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

Ingram
FOTO: Bingo

Kompanije Kaletex i Ingram pojačale svoje kapacitete

U impresivnom podvigu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, danas je svečano otvorila dva nova proizvodna pogona, oba na području Tuzlanskog kantona. Investicijama ukupne vrijednosti od 15 miliona KM unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila, Kaletex Kalesija, te kompaniji Ingram Srebrenik koja se bavi proizvodnjom betona. Ovaj potez dodatno učvršćuje Bingo Group na poziciji lidera u ulaganjima u rast i razvoj domaće privrede.

“Današnje svečano otvorenje novih pogona potvrđuje našu ulogu najvećeg investitora u razvoju domaće privrede. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m², dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu.

Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija. Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije” izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

Ingram
FOTO: Bingo

Kvalitetniji uslovi rada za uposlenike

Investicija u vrijednosti od 5 miliona KM u novu proizvodnu halu omogućila je kompaniji Kaletex, da unaprijedi i proširi svoju proizvodnju te osigura kvalitetnije uslove rada za uposlenike. Novi kapaciteti uključuju i prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda. Od kada je Kaletex postao dio grupacije 2018. godine, proizvodnja je značajno unaprijeđena, a asortiman proizvoda proširen. Trenutno ova kompanija zapošljava 70 radnika, a planirano je daljnje povećanje kapaciteta i broja zaposlenih, kao i uvođenje nove faze proizvodnje – vezionice.

Kaletex
FOTO: Bingo

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group koja sada zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike. Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, dodatno je započeta izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije.

Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj, a izvoz kompanije je u stalnom porastu. Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča, čija se realizacija očekuje krajem 2024. godine.

Kaletex
FOTO: Bingo

Današnjim otvorenjem dva nova pogona, Bingo Group još jednom pokazuje svoju posvećenost investicijama koje donose novu vrijednost bosanskohercegovačkoj ekonomiji i društvu.