Bisnode Bridge Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH

bisnode (2)
Foto: D. Begović

Bisnode BH organizuje u srijedu, 07. 12. 2016. Konferenciju o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u Bosni i Hercegovini. Cilj konferencije je da istaknemo najbolje bh. kompanije kao najzdraviji dio bh. privrede kroz približavanje teme boniteta, odnosno neophodnosti profesionalnog pristupa procjeni kompanija u vidu bonitetne ocjene i certifikata bonitetne izvrsnosti

Prisutnima će se obratiti direktorica Bisnode BH Špela Redjko i Zlata Mulać, predstavnici pokrovitelja Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Njegova Ekselencija Anders Hagelberg, ambasador kraljevine Švedske u BiH.

U pozitivnim pričama svoja iskustva podijeliće Hajdelberg Cementara Kakanj, FIS Vitez, marketinška agencija MITA Group, Konsultantske kuće CITT i Vinarija Daorson a dodijeliti će se certifikati bonitetno izvrsnim kompanijama na osnovu rezultata njihovog prošlogodišnjeg poslovanja.

Posebno ističemo da se po prvi put u Bosni i Hercegovini dodjeljuje se zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti koji predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koja bonitetnu izvrsnost iskazuju već tri godine zaredom.

Bisnode vjeruje u floskulu da na mladima svijet ostaje stoga smo pružili priliku za prezentaciju Social Impact Award Bosnia&Herzegovina, nagrade za društvene promjene (SIA) koja podrazumijeva i edukativni program namijenjen studentima koji im može pomoći da započnu svoj društveni biznis. O razvoju poslovnih ideja mladih i mjestu gdje inovacije susreću tržište govoriće predstavnici Networksa.

Umrežiće se novi poslovni partneri – Biznis Spid Netvorking je izuzetno efikasan načinu da za kratko vrijeme ostvarite direktan kontakt sa velikim brojem budućih poslovnih partnera. Prema stastistici Bisnodea, ovakav način kontakta realizuje preko 36% ostvarenih poslova.

I naravno, nakon uspješnog rada, a decembar je vrijeme darivanja, Bisnode je sa prijateljima projekta pripremio poklone za sve učesnike i nagradnu igru te ugodno druženja na koktelu.

Stoga vjerujemo da će Bisnode Bridge konferencija o bonitetnoj izvrsnosti bh. kompanija biti mjesto uspješnih priča, dobrih poslovnih susreta i ugodnog druženja, sa koje će otići poruka o kvalitetu bh kompanija.

Bisnode BH sa izuzetnim zadovoljstvom promovira kvalitet bh. kompanija certifikatom bonitetne izvrsnosti u BiH, kojim kompanije mogu dokazati svoj kvalitet domaćim poslovnim partnerima. Ali isto tako smo ponosni na činjenicu da ovim certifikatom promoviramo bh. privredu u svijetu – certifikat koji Bisnode dodjeljuje je validan, priznat dokument o vrijednosti preduzeća u 18 zemalja Evrope ali i u svijetu.

Metodologiju koju je razvila je bonitetna kuća Bisnode koja se certificiranjem bavi skoro tri decenije, u saradnji sa timom evropskih i svjetskih stručnjaka, najbolje kompanije rangira zavisno o njihovim karakteristikama u tri bonitetna razred: A, AA i AAA. Takav je pristup opšteprihvaćen i u ostalim evropskim zemljama i jedinstven je oznaka Bisnodeove metodologije.

Načinom rada, vremenom postojanja, brojem država, preduzeća i sistema koji ga prepoznaju, priznaju i komuniciraju njime, dokazali smo njegovu vrijednost kao i vrijednost Bisnodeove bonitetne ocjene i certifikata bonitetne izvrsnosti. Bisnode je brend u ovoj oblasti i ima prednost da, kao globalna kompanija, promovira kompanije iz domaćeg okruženja na globalnom nivou. Certifikatom Bisnode BH dokazujete kvalitet rada potencijalnim poslovnim partnerima u zemlji i svijetu, što je posebno bitno za izvoznike. Dokazujete da ste preduzeće vrijedno pažnje, povjerenja i saradnje.

Konferenciju organizujemo uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske komore BiH, učešće Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te uz medijsku podršku časopisa Banke&Biznis u BiH kao medijskog partnera, Oslobođenja, TV1 i portala Poslovni svijet kao medijskog pokrovitelja,radija Antena 1 Sarajevo kao radijskog pokrovitelja, te portala Bljesak.info, Faktor, Depo i Fokus kao medijskog sponzora. Konferenciju su podržali FIS Vitez i R&S, StarLine zastupnik Mercedesa za BiH a prijatelji konferencije su R&S, Ledo, Sarajevski Kiseljak, Vinarija Daorson, Farmersko blago, MI Brajlović i Union Food.