Biznis

Bisnode

Dodijeljeni certifikati bonitetne izvrsnosti

01/10/2021

Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti ponijela je Vrtlarija Šarić d.o.o. Livno, što je izuzetno priznanje jer u ovu kategoriju spada samo 2,5 posto aktivnih kompanija koje posluju na tržištu u BiH, saopćeno je iz Bisnode

U Herceg etno selu Međugorje u četvrtak je Bisnode Dun & Bradstreet Company organizovao poslovni susret hercegovačkih kompanija, svojih partnera i prijatelja na kojem su dodijeljeni i certifikati bonitetne izvrsnosti.

Na susretu se, uz ostalo, govorilo i o prednostima koje donosi dolazak brenda Dun & Bradstreet u BiH, o značaju D-U-N-S broja, modernih alata za analitiku i transparentnog poslovanja, te o stanju u privredi BiH.

Certifikat bonitetne izvrsnosti ponijele su kompanije Duga-tehna d.o.o. iz Čitluka, koja je u više od tri decenije poslovanje iz tadašnje malene trgovine boje i lakova izrasla u renomiranog proizvođača boja, lakova i fasada a proizvodi iz njihove tvornice se izvoze i distribuiraju u preko 60 zemalja diljem EU i svijeta, te EZ Engineering Široki Brijeg, koja pruža inženjerske i strojarske usluge dizajna u različitim sektorima međunarodne automobilske, avio i željezničke industrije, te brodogradnji.

“Osim tehničkih mogućnosti, preduvjet za suradnju s velikim igračima, svjetskim koncernima poput Volkswagena, ABB, BMW, KUKA i AIRBUS-a je dobar bonitet potvrđen od strane međunarodno bonitetne kuće koju ovi koncerni priznaju. Slijedeći korak bio je certifikat bonitetne izvrsnosti koji ovakve globalne kompanije stavljaju na svoju referentnu platformu. A prije svega, morate imati Dun & Bradstreet D-U-N-S broj stoga je suradnja sa Bisnode Dun & Bradstreet Company bio sasvim logičan izbor”, izjavio je Marko Zovko, izvršni direktor EZ Engineering Široki Brijeg.

Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti ponijela je Vrtlarija Šarić d.o.o. Livno, što je izuzetno priznanje jer u ovu kategoriju spada samo 2,5 posto aktivnih kompanija koje posluju na tržištu u BiH, saopćeno je iz Bisnode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.