Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Bisnode Bridge: Spajanje preduzetnika četiri države održano u Banjoj Luci

24/11/2015

Bisnode BH, evropska bonitetna kuća, organizovala je Bisnode Bridge, konferencijski događaj povezivanja preduzetnika iz 4 države Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj ovog događaja bio je fokusiranje na razvoj poslovanja u 2016. godini. Konferencija se održala 24.11.2015. od 9h do 14h u Privrednoj Komori Republike Srpske, Banja Luka.

Za uspješno poslovanje bitno je da se prepozna dobra poslovnu prilika i pronađe pouzdan, siguran partner, kao i da se maksimalno i na pravi način iskoriste resursi i potencijali. Cilj Bisnode Bridge konferencije je bio spajanje i upoznavanje privrednika, most koji će im pomoći da prepoznaju mogućnosti koje im nude tržišta kao i o tome šta utiče na njihov potencijal u budućnosti.

Učesnici su mogli da saznaju o učinkovitosti poslovanja određene regije, saznanje o statističkim podacima razvijenosti privrednih grana, konkretnim projektima, kao i o sertifikovanju lokalnih zajednica od strane Privredne komore Republike Srpske koje je namijenjeno jačanju privrednog ambijenta.

„Jedna od prilika danas za učesnike bila je da unaprijede svoj posao, upoznaju potencijale iz poslovne okoline, kao i potencijalne poslovne partnere. Učesnici su posebno bili zadovoljni zbog mogućnosti interakcije kao i upoznavanja sa novim i različitim idejama koje su dobili za buduće poslovanje.“ Rekla je Špela Redjko, direktorica Bisnode.

Prisustvovalo je 40 učesnika te su održani su i Bisnode Speed Networkin sastanci, na kome su učesnici razmijenili kontakti i razgovarali o mogućnostima buduće saradnje. Vjerovatnoća uspostavljana poslovnog odnosa jeste 36%.

Iz Networksa, gospodin Edin Mehić nam je predstavio svoj projekt te rekao: „Svi događaji koji doprinose razmjeni iskustava i informacija između preduzetnika su genijalne stvari. Na događaju vidio sam volju učesnika kako bi unaprijedili poslovanje“.

„Veoma sam zadovoljan seminarom, jako edukativan, samo mi je žao što ljudi nisu imali više pitanja. Mada BSN sastanci, gdje ste napravili interakciju su po meni čista desetka, i sve ukupno mi se dopalo jako”, kaže Borivoje iz JP AQUANA d.o.o. Banja Luka.

„Događaj je veoma zanimljiv, upoznali smo se sa zanimljivim ekonomskim i makroekonomskim pokazateljima, također imali smo mogućnost da se upoznamo sa različitim ljudima i ostvarimo kontakte, a nakon toga smo dobili informaciju o jednoj izuzetnoj inovaciji. Bilo je jako zanimljivo, kaže Bojana Kondić Panić iz općine Laktaši.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.