Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Fortenova grupa"

Bivši Agrokor ulazi u drugu fazu financijske konsolidacije

Agrokor znak

Nakon uspješno provedenog postupka izvanredne uprave refinanciranje predstavlja drugu fazu u poslovanju Fortenova grupe koje će osigurati srednjoročnu financijsku stabilnost pod prihvatljivim uvjetima, poručeno je nakon sastanka u hrvatskoj Vladi

U Banskim dvorima održan je sastanak hrvatskog premijera i ministra gospodarstva s vodećim ljudima Fortenove grupe, bivšeg Agrokora, nakon kojeg je poručeno kako kompanija posluje uspješno, s godišnjim povećanjem poslovanja od 5 posto, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima Fabrisa Peruška, glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe i Irenu Weber, zamjenicu glavnog izvršnog direktora i glavnu operativnu direktoricu Fortenova grupe. Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tijekom sastanka, predstavnici Fortenova grupe izvijestili su o situaciji u kompaniji i refinanciranju Ugovora o zajmu s prednosti namirenja (“SPFA”) od 8. lipnja 2017. godine koje su odobrili Upravni odbori Glavna skupština društva, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

“Refinanciranje predvodi HPS Investment Partners. Ono će se provesti kroz izdavanje četverogodišnje obveznice u iznosu do 1,2 milijarde eura uz kamatu od 7,3 posto, plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto”, navedeno je.

Istaknuto je da ovo refinanciranje predstavlja drugu fazu u poslovanju Fortenova grupe, nakon uspješno provedenog postupka izvanredne uprave, koje će osigurati srednjoročnu financijsku stabilnost pod prihvatljivim uvjetima.

Kompanija posluje uspješno te je procijenjena dobit iz operativnog poslovanja ključnih operativnih kompanija Fortenova grupe viša za 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, poručuje hrvatska Vlada.