Biznis

održat će se 22. oktobra

Bogat program “Sarajevskog inovacijskog samita 2020”

15/10/2020
Foto: Arhiv

Program Samita se sastoji od dvije panel diskusije, od kojih prva nosi naziv: "New normal – Is your technology ready for the new digital reality?", a moderatorica te diskusije bit će izvršna direktorica Bit Alliance Tatjana Vučić

Sarajevski inovacijski samit, regionalni događaj o inovacijama bit će održan 22. oktobra u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog instituta Sarajevo. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, Samit će ove godine biti održan online i tako pomjeriti granice regionalnog.

Na ovogodišnjem Samitu okupit će se najznačajniji stručnjaci iz Evrope u oblasti inovacija, a jedan od key note govornika će biti profesor Zlatko Lagumdžija, koji će bogatim iskustvom i znanjem stečenim predavajući po eminentnim fakultetim i univerzitetima, upotpuniti program najinivativnijeg događaja u regionu.

Key note govornici će biti komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitana Aida Hadžialić te savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma i jedan od najuspješnijih švedskih bankara Saša Bešlić.

Program Samita se sastoji od dvije panel diskusije, od kojih prva nosi naziv: “New normal – Is your technology ready for the new digital reality?”, a moderatorica te diskusije bit će izvršna direktorica Bit Alliance Tatjana Vučić.

Panelisti su Faris Začina, osnivač i direktor Ministry of Programming, jedne od najuspješnijih kompanija na Balkanu za osnivanje start-up kompanija s međunarodnim partnerima, Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja LANACO-a.

Direktor i osnivač bh. IT kompanije Klika d.o.o. Sarajevo te predsjednik Upravnog odbora Bit Alijanse Edin Deljkić je također dio prvog panela, a uz njega i zvršni direktor i osnivač GRM Digital u smjeru da postane vodeća CMS agencija za izradu i dizajn web stranica Naj Gakenyi i voditelj Centra za digitalno bankarstvo u Raiffeisen banci BiH Kenan Karčić.

“Digital art cultural experiences in the post Covid era” naziv je druge panel diskusije koju će otvoriti međunarodni art savjetnik i kustos s bogatim iskustvom Filippo Tattoni-Marcozzi.

Moderator drugog panela je docentica s Katedre za ekonomsku teoriju i politiku na Ekonomskom fakulutetu u Sarajevu i Fulbright stipendistica Hatidža Jahić.

Učešće u Samitu imat će profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović i idejni tvorac i direktorica Sarajevskog inovacijskog samita Amila Pilav Velić, najavljeno je iz Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.