Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sedam decenija postojanja

Bosnalijek će obradovati građane koji 10. januara 2021. slave svoj 70. rođendan

bosnalijek zgrada

Ova simbolična akcija uručivanja poklona građanima Bosne i Hercegovine koji su rođeni na dan kada je Bosnalijek počeo sa radom prije 70 godina početak je obilježavanja ovog vrijednog jubileja koji će trajati tokom cijele 2021. godine

Povodom obilježavanja 70 godina od početka rada, Bosnalijek je odlučio uručiti poklone svim građanima Bosne i Hercegovine koji 10. januara 2021. godine slave 70. rođendan.

Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji 10. januara naredne godine pune 70 godina da se jave na broj telefona: 033/254-496 ili na e-mail adresu: info@bosnalijek.ba kako bismo dogovorili sve potrebne detalje u vezi sa isporukom prigodnih poklona.

Kompanija Bosnalijek u proteklih sedam decenija prošla je kroz različite faze razvoja i izrasla u najvećeg domaćeg proizvođača lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda. Jedan je od regionalnih lidera u svojoj branši, posluje na tri kontinenta i izvozi svoje proizvode u više od 20 država svijeta.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže da je tokom svih ovih godina Bosnalijek uvijek bio važan dio domaće ekonomije, ali prije svega siguran oslonac svim građanima i zdravstvenim radnicima u teškim periodima.

– Tako je bilo tokom ratnih godina, tokom velikih prirodnih nesreća poput poplava iz 2014. godine, a naročito u toku 2020. godine i pandemije COVID-19 jer je Bosnalijek od prvog dana ove krize, koja i dalje traje, u potpunosti posvećen zadovoljavanju potreba zdravstvenih ustanova i građana Bosne i Hercegovine. Naše zdravstvo i naši građani tokom proteklih sedam decenija uvijek su mogli da se oslone na Bosnalijek, a ujedno je i Bosnalijek mogao da se osloni na njih te da kontinuirano raste zahvaljujući povjerenju svih naših kupaca. Uvjereni smo da će u vremenu pred nama ova veza biti još čvršća te da će Bosnalijek nastaviti svoj uspješan razvojni put, a da će građani i zdravstvene ustanove u BiH uvijek biti redovno i sigurno snabdijeveni svim našim kvalitetnim proizvodima, poručio je Uzunović.

Ova simbolična akcija uručivanja poklona građanima Bosne i Hercegovine koji su rođeni na dan kada je Bosnalijek počeo sa radom prije 70 godina početak je obilježavanja ovog vrijednog jubileja koji će trajati tokom cijele 2021. godine.