Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I BiH može biti po nečemu prva

Bosnalijekov Lysobact® najprodavaniji je lijek na ruskom tržištu

_MG_5438

Lysobact® je proizvod na bazi lizozima, koji se koristi za široki spektar liječenja različitih upalnih stanja grla i ždrijela, te lijek izbora broj jedan kada su u pitanju ova oboljenja

Bosnalijekov Lysobact® najprodavaniji je lijek na ruskom tržištu prošlog mjeseca. Pokazalo je to istraživanje analitičkog portala Pharma DATA koje je provedeno na uzorku od čak 15.000 apoteka u Ruskoj Federaciji.

Kako prenosi portal Business.ru, analiza je rađena prema obimu i finansijskom iznosu.

Lysobact® je sa 444.300 prodanih pakovanja i više od 100 miliona rubalja prvi na ovoj listi lijekova. Kolika je apsolutna dominacija Lysobacta® svjedoči podatak da je na drugom mjestu po prodaji Kagocel s četiri puta manjim brojem prodanih kutija I dvostruko manjom finansijskom vrijednosti nego je to slučaj s Bosnalijekovim proizvodom. Među prvih 10 (na 7. mjestu) je još jedan lijek najvećeg bosanskohercegovačkog proizvođača, Enterofuryl®.

“Za nas ovakvi podaci nisu iznenađujući, jer već godinama gradimo poziciju na izuzetno zahtjevnom ruskom tržištu, gdje je konkurencija ogromna. Prema preliminarnim podacima, u septembru je u Rusiji prodano čak 1.630.000 kutija Lysobacta®, što je apsolutni rekord. Ovakvi rezultati ostvareni su u konkurenciji najvećih svjetskih proizvođača, jer velika tržišta, poput ruskog, izazovna su i zanimljiva svim farmaceutskim kompanijama. Ono što je naš cilj da i na ostalim tržištima Lysobact® ostvari ovako ubjedljiv rezultat prodaje, jer ovi podaci govore u našu korist. Rusija je izuzetno moćno tržište kada je riječ o svim mogućim preparatima za tretiranje ove indikacije, i u masi tih proizvoda naš Lysobact® je apsolutni favorit, što jasno govori o izvrsnosti preparata iz linije Lysobact®” izjavio je direktor društva Nedim Uzunović, komentirajući istraživanje Pharma DATA-e.

Podsjetimo, Lysobact® je proizvod na bazi lizozima, koji se koristi za široki spektar liječenja različitih upalnih stanja grla i ždrijela, te lijek izbora broj jedan kada su u pitanju ova oboljenja.

Lysobact® je svojoj širokoj paleti proizvoda, dodao ove godine i proizvod Lysobact P® sa okusom banane, namjenjen djeci od dvije godine starosti. Na našim prostorima i šire u regionu jedino Lysobact® proizvodi sadrže lizozim.

Riječ je o prirodnoj komponenti u našem organizmu sa kojom se svi rađamo i ovaj prirodni enzim ispoljava protivupalno djelovanje u usnoj i nosnoj šupljini te koži.