Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

49,18 posto dionica

Braća Pivac preuzela Kraš

kras-bozic-30112016-4

Radnicima će Pivac platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se i da neće prodavati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava

Skupština Kraš ESOP-a je na današnjoj sjednici prodala sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje se neslužbeno.

Budući da Kraš ESOP ima 18 posto dionica Kraša, Mesna industrija braće Pivac će s tim dionicama imati 49,18 posto dionica i tako postati većinski vlasnik dionica s pravom glasa.

Radnicima će Pivac platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se i da neće prodavati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava.

Također moraju zadržati sva prava radnika iz kolektivnih ugovora i drugih dokumenata koji se tiču radničkih prava.

Tako je spriječeno preuzimanje Kraša koje je pokušao privrednik Nebojša Šaranović, koji je krenuo u agresivno preuzimanje dionica i s više od 45 miliona eura došao do 25,7 posto udjela.

Na Zagrebačkoj su berzi jučer od podneva glavni dionički indeksi blago oslabili, dok je u fokusu investitora bila dionica Kraša, kojom je ostvareno već 16 miliona kuna, a cijena joj je stagnirala na 1.050 kuna.

Dionica Kraša u fokusu je ulagača od 9. septembra kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija Braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje ponudivši, u međuvremenu, 430 kuna za dionicu.

U međuvremenu, dionice Kraša najviše je kupovala Kappa Star Limited, kiparska kompanija u vlasništvu pivrednika iz Srbije Nebojše Šaranovića koja sada ima gotovo 26 posto udjela. U intervjuu za Jutarnji list Šaranović je kazao da je Kraš ESOP-u, koji ima 18,45 posto udjela u Krašu, dao ponudu od 1.075 kuna za dionicu.