Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

100 KM

Brčaci mogu da potroše turističke vaučere u Banji Vrućici

banja vrucica (1)

On je naveo da će od danas u banji, osim brčanskih penzionera, korisnika oba entitetska fonda, pod olakšanim uslovima plaćanja moći da borave i zaposleni u institucijama distrikta

Građani Brčko Distrikta kojima u bh. pasošu stoji entitet RS mogu da apliciraju za turističke vaučere u Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica”, rekao je danas u Brčkom izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju tog centra Aleksandar Radošević.

Radošević je rekao novinarima da se korištenjem vaučera, koje izdaje Ministarstvo trgovine i turizma RS, umanjuje cijena boravka za vrijednost tog vaučera, odnosno za 100 KM.

On je naveo da će od danas u banji, osim brčanskih penzionera, korisnika oba entitetska fonda, pod olakšanim uslovima plaćanja moći da borave i zaposleni u institucijama distrikta.

Šef Službe za turizam u Vladi distrikta Aleksandar Đurić rekao je da je ova saradnja i promocija turističkih potencijala Brčko Distrikta, na način da se gostima banje iz drugih sredina, u okviru jednodnevnih ili višednevnih izleta, omoguće posjete vinariji i plovidba rijekom Savom.