sudski proces

Bivše djevojke slavnog glumca tvrde: On nije nasilnik, ne poznajemo ga takvog

heard_depp

List “Sun” i dalje tvrdi da je izvještaj o Deppu kao nasilniku tačan. Depp je negirao svih 14 navodnih slučajeva nasilja u porodici na koje se izdavač poziva u svojoj odbrani

Bivša partnerka američkog glumca Johnny Deppa glumica Winona Ryder izjavila je da je nemoguće povjerovati u optužbe njegove bivše supruge Amber Heard o tome da je on bio nasilan.

Ryder je dala izjavu u vezi sa sudskim procesom koji je Depp pokrenuo protiv lista “The Sun”, koji je objavio članak u kojem ga opisuje kao “muškarca koji tuče suprugu”, pozivajući se na izjave Heardove, koja je, također, poznata glumica.

“Ja ga zaista poznajem kao stvarno dobrog čovjeka”, rekla je Ryder o Deppu.

List “Sun” i dalje tvrdi da je izvještaj o Deppu kao nasilniku tačan. Depp je negirao svih 14 navodnih slučajeva nasilja u porodici na koje se izdavač poziva u svojoj odbrani.

Osim Ryder, oglasila se i pjevačica Vanessa Paradis, takođe, bivša partnerka Johnnyja Deppa. Obje su trebale da putem video-linka svjedoče u procesu pred Vrhovnim sudom u Londonu.

Međutim, Deppov advokat David Sherborne rekao je sudu da pravni tim američkog glumca smatra da nije potrebno da Ryder i Paradis svjedoče.

Paradise, Depp i Ryder: Sve najbolje o bivšem

Njihove izjave objavljene su u medijima, nakon zahtjeva novinska agencije PA.

“Govorim iz svog iskustva, očigledno je da nisam bila tu tokom njegovog braka sa Amber. Ali, moje iskustvo je toliko drugačije. Bila sam apsolutno šokirana, zbunjena i uznemirena kada sam čula optužbe protiv njega. Ideja o tome da on jako nasilna osoba je najdalje moguće od Johnnyja kog sam ja poznavala i voljela”, naglasila je Ryder.

Glumica je posebno napomenula da Depp “nikada, ali nikada nije bio nasilan” prema njoj, niti na bilo koji način uvrijedio nju ili bilo koga drugog, piše BBC.

Ryder je dodala da ona Deppa poznaje kao nevjerovatno dragog i pažljivog čovjeka koji se prema njoj i ljudima koje voli uvijek postavljao zaštitnički i da se sa njim osjećala veoma bezbjednom.

Ona je naglasila da ne želi bilo koga da naziva lažovom, ali da je nemoguće povjerovati da su istinite “užasne optužbe” koje su iznesene.

Paradis je izjavila da poznaje Deppa duže od 25 godina, od kojih su 14 bili partneri i zajedno othranili dvoje djece.

“Svih tih godina Johnny je bio ljubazan, pažljiv, darežljiv i nenasilan čovjek i otac”, naglasila je Paradis, uz napomenu da ga i njegove kolege i režiseri vole zbog njegove skromnosti i poštovanja koje pokazuje prema svima.

Glavni tjelohranitelj glumca Sean Bett izjavio je da je Depp često zvao obezbjeđenje da ga skloni od Heard, nakon čega je vrijeme provodio negdje drugo.

Sean Bett, koji ih je kao šef obezbjeđenja često viđao zajedno, rekao je da kod Heard nikada nije vidio bilo kakve posjekotine, modrice ili druge povrede i da je ona verbalno i fizički zlostavljala Deppa, koji se u tim situacijama sklanjao i udaljavao.

Ni Depp, ni Heard nisu se do sada oglašavali u vezi sa ovim procesom.