Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Usvojeno idejno rješenje

Brčko dobija novu autobusku stanicu vrijednu pet miliona maraka

autobuska stanica brcko
Ustupljena fotografija

“Zavod je izradio moderan i savremen projekat za objekat koji bi zadovolji potrebe našeg grada”, kaže Dedeić

Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH u naredna dva mjeseca radit će na izradi glavnog projektnog rješenja za autobusku stanicu nakon što je Vlada Brčko distrikta usvojila idejno rješenje, saopćeno je iz zavoda.

-Kada završimo glavno idejno rješenje bit će stvorene prostorne i projektne pretpostavke da Vlada Brčko distrikta može finansirati projekat ili da obezbijedi investitora kroz javno privatno partnerstvo – rekao je Ismet Dedeić, direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj i dodao da bi vrijednost radova na izgradnji autobuske stanice bila oko pet miliona KM.

-Zavod je izradio moderan i savremen projekat za objekat koji bi zadovolji potrebe našeg grada. Dosta ranije kroz staru autousku stanicu prolazilo je oko 50 hiljada putnika mjesečno, ali danas je to dosta manje – rekao je Dedeić, naglasivši da će glavni projekta biti završen za najmanje dva mjeseca.

Brčko distrikt nema funkcionalnu autobusku stanicu osim postojećih perona pokrivenih limenim panelima postavljenih na metalnu konstrukciju koja je prije dvije decenije finansirana sredstvima međunarodsnih donatora.