Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Pronađeni posmrtni ostaci, pomogli i psi tragači

ekshumacija gacko
Foto: Tužilaštvo BiH
Ekshumacija u Gacku

Iz Tužilaštva nisu precizirali broj, ali su naveli da će ekshumirani posmrtni ostaci biti prebačeni u Gradsko groblje “Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade

Državno tužilaštvo saopštilo je da su na lokalitetu Staničin most na području općine Gacko pronađeni skeletni ostaci, a ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava proteklog rata još uvijek je u toku.

Pomoć u pretrazi terena, prema Tužilaštvu, nakon što je označeno mjesto potencijalne grobnice, pružali su i psi tragači koji su posebno obučeni za traženje ljudskih posmrtnih ostataka u zemlji.

Iz Tužilaštva nisu precizirali broj, ali su naveli da će ekshumirani posmrtni ostaci biti prebačeni u Gradsko groblje “Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade.

Na ekshumaciji su prisutni istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH i Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), potrebni radnici i mehanizacija, kao i predstavnici Policijske uprave Trebinje.