Biznis

raste broj

Broj milionera u Crnoj Gori popeo se na 71

15/09/2019

U odnosu na kraj prošle godine, broj građana koji imaju depozit preko milion eura bio je 69, što je dva manje u odnosu na avgust ove godine

Depozit veći od milion eura u Crnoj Gori na kraju avgusta imao je 71 građanin, prenose crnogorski mediji priopćenje Centralne banke (CBCG) koje su se pozivale na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

-Najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 miliona – ističu iz CBCG i dodaju da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata kod banaka.

U odnosu na kraj prošle godine, broj građana koji imaju depozit preko milion eura bio je 69, što je dva manje u odnosu na avgust ove godine.

-Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 miliona eura na kraju avgusta tekuće godine, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 miliona eura – rečeno je iz CBCG.

Prema podacima CBCG, broj milionera u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava. U 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54. U 2017. godini najveći depozit je iznosio 63,3 miliona, početkom godine 50,3 miliona, a sada 31,9 milion eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.