Biznis

Bukvić: BBI banka će zaposliti najbolje diplomante

05/11/2016

Direktor BBI banke (Bosna Bank International) Amer Bukvić najavio je na današnjoj ceremoniji dodjele diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu da će BBI banka zaposliti najbolje diplomante koji su tokom školovanja dobili Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, kao i posebnu liniju finansiranja s posebnim uslovima za nastavno osoblje ovog Univerziteta.

Linija će omogućiti stambeno zbrinjavanje mladih kadrova na fakultetima te staviti na raspolaganje finansiranje za njihovo daljnje usavršavanje i ostale potrebe.

Zapošljavanje najboljih diplomanata koji su tokom školovanja dobili Zlatne značke nastavak je projekta koji BBI banka kao društevno odgovorna institucija provodi na jačanju ekonomije BiH, saopćeno je iz BBI banke.

– Nadam se da ova generacija koja danas prima diplome neće napustiti našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu. BBI kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radi na tome da omogući mladim ljudima da ostanu u BiH – kazao je Bukvić, dodajući da ovom prilikom žele potvrditi da će BBI banka nastaviti projekt stipendiranja 500 studenata i đaka iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”.

Pojasnio je da se iz ovog fonda već šestu godinu za 500 stipendista isplaćuje 600.000 američkih dolara godišnje te da su za stipendije do sada dali oko četiri miliona dolara.

– Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo mladim obrazovanim ljudima da pokrenu vlastiti biznis i postanu poduzetnici – izjavio je Bukvić i naglasio da vjeruju i podržavaju sistem meritokratije, odnosno da daju prednost onima koji imaju znanje i koji ostvaruju najbolje rezultate.

Direktor BBI banke je diplomantima i magistrima preporučio da prvih pet godina nakon završetka studija rade za privatni sektor i bave se poslovima koji su teži, ali gdje se više može naučiti, jer će to znanje i iskustvo koristiti čitav život.

– Nakon toga, radite za sebe. Cilj nek vam bude poduzetništvo, da imate svoj biznis, da vi zapošljavate druge a ne da vas zapošljavaju – poručio je Bukvić.

Pozvao je sve imaju biznis ideju ili projekt da se jave BBI banci, a za najbolje banka će omogućiti predstavljanje investitorima na Sarajevo Business Forumu.

Komentari