Dan ljepote u organizaciji kompanije “dm”

dm-dan-ljepote

Početak novembra već je tradicionalno rezervisan za najveći dan ljepote – dm beauty academy. Pod sloganom Ljepota kako je MI vidimo ovaj događaj vrhunac je dm look kampanje u kojoj su zajedno s poznatim bh. blogericama te poznatim make up
brendovima predstavljeni novi trendovi.

Na dm beauty academy, uz besplatna šminkanja i savjete vizažista, posjetioci su imali priliku upoznati ambasadorice kampanje – blogerice, koje su otkrile nekoliko trikova za lijep izgled.

Pažnju brojnih posjetilaca privukao je Skin health detector, pametni uređaj koji analizira stanje kože, dok su u dm virtuelnom kutku mogli otkriti koji dm look im najviše pristaje. Najsretniji su osvojili make up poklon pakete. Također, premijerno je predstavljeno i online izdanje dm active beauty časopisa koji na www.activebeauty.ba nudi mnoštvo zanimljivog sadržaja i korisnih savjeta o zdravlju, ljepoti i novim trendovima.

„dm nastoji da slijedi i postavlja nove trendove, a kako smo prepoznali važnost online medija, ove godine u saradnji s partnerima smo odlučili kreirati dm look-ove s blogericama. Njih šest, svaka na svoj način, prenosile su poruku kampanje da smo svi lijepi na svoj način uprkos sitnim nedostacima. Njihove savjete i look-ove koje su kreirale upotpunili smo bogatom ponudom proizvoda u dm prodavnicama uz brojna sniženja. Uz to, na dm beauty academy, svi zainteresovani već tradicionalno mogu potražiti savjet vizažista i besplatno se našminkati. Ovaj događaj svake godine ima i svoju humanu stranu te vjerujemo da će donacija od 6.000 KM koju smo danas uručili Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Tuzli uistinu pomoći ženama koje, nažalost, vode velike bitke za svoje zdravlje.“ – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a u BiH.

Donacija uručena Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli namijenjena je obnovi prostorija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u kojima za vrijeme terapije borave pacijentice oboljele od raka genitalnih organa. Tim povodom, glavna medicinska sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Nermina Grabić se zahvalila dm-u na doniranim sredstvima. Ženama koje su trenutno smještene na Klinici dm je zajedno s partnerima pripremio poklon pakete make up proizvoda.

Nagradne igre i zabava za najmlađe upotpunili su ovaj dan posvećen ljepoti. Ali, tu
iznenađenjima nije kraj! Do 6.11. sve kupce u dm prodavnicama očekuje 25% popusta na odabrane proizvode dekorativne i kozmetike za njegu lica, a 5.11. dm poklanja –10% na ukupnu kupovinu.

DM