Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Carlsberg: Rizik od nestašice piva i gaziranih sokova

carlsberg

Ukoliko evropsku proizvođači ugljen-dioksida ne povećaju proizvodnju ovog gasa, moglo bi doći do nestašice gaziranih pića i piva, javio je “Danski radio”.

Najpoznatiji danski proizvođač piva kompanija “Carlsberg” potvrdila je da je potražnja za gaziranim napicima porasla usljed talas vrućine, a da su dostave ugljen-dioksida zaustavljene.

“Ovo je bio najbolji maj u ovoj deceniji, kako u Danskoj tako i u ostalim dijelovima sjeverne Evrope. To je, prirodno, stvorilo pritisak pivarama, kojima smo, generalno, zadovoljni. Međutim, usljed problema sa skladištenjem ugljen-dioksida širom Evrope, pojavio se problem dostave ovog gasa za proizvodnju piva i gaziranih sokova”, izjavio je menadžer “Carlsberga” za medije Kasper Elbjørn.

Najveća danska pivara je spremna da ublaži neizbježnu krizu, zahvaljujući činjenici da glavna pivara ima svoje izvore ugljen-dioksida, ali je “pivska kriza”, ipak, nametnula određenu dozu pojačanog stresa na pivaru, prenio je “Sputnjik”.

Elbjørn je dodao da se trenutno traže alternative, kako bi se obezbijedile dugoročne zalihe piva i da je glavna pivara spremna da podijeli zalihe sa ostalim pivarama kompanije “Carlsberg”.

Kompanija “Carlsberg”, koja je osnovana 1847. godine, proizvodi razne vrste piva, različitih brendova, kao što su “Tuborg” ili najprodavanije rusko pivo “Baltika”.

U “Carlsbergu” je trenutno zaposleno više od 40.000 ljudi.