Biznis

Centrotrans Eurolines

Centrotrans obustavio saobraćaj na međunarodnim linijama

13/03/2020

prema dosadašnjim informacijama zabilježena su duža zadržavanja autobusa na granicama EU, odnosno, prije svega u Sloveniji i Hrvatskoj u trajanju i do osam sati

Uprava kompanije Centrotrans Eurolines danas je donijela odluku o obustavi saobraćaja na međunarodnim linijama, a na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kojom svi putnici koji se vrate iz Njemačke, Španije i Francuske moraju u karantin.

Obustava saobraćaja počinje u ponedjeljak 16. marta i trajat će 14 dana. U skladu sa razvojem situacije i daljim uputama nadležnih institucija moguće su dodatne izmjene, saopćeno je iz Centrotransa.

Ova odluka je donesena i na osnovu informacija da su Češka i Slovačka zatvorile državne granice čime je onemogućen ulazak putnika u ove zemlje.

Također, prema dosadašnjim informacijama zabilježena su duža zadržavanja autobusa na granicama EU, odnosno, prije svega u Sloveniji i Hrvatskoj u trajanju i do osam sati.

U cilju zaštite putnika, Centrotrans je u fokus svih aktivnosti stavio brigu o zdravlju i sigurnosti korisnika usluga, te je pojačano provođenje higijensko preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima Centrotransa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.