CEO konferencija i u zemljama regije

CEO333

CEO konferencija, kao najveći projekat za mlade u regiji, predstavlja inovativan koncept pružanja mogućnosti mladima i razvoja njihovih potencijala.
Od ove godine projekat dobija regionalni karakter, te će nakon nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, do kraja decembra biti implementiran i u još tri države.

Izrazit uspjeh i ove godine ostvarile su CEO konferencije u Mostaru, Zenici, Tuzli i Banjoj Luci, gdje su priče o karijernim putevima preko 30 govornika, inspirisale mlade na trenutke promjene i spoznaje o mogućnosti vlastitog napredovanja, uspjeha i ostvarenja ciljeva.

Izuzetno značajan korak za projekat predstavlja njegova realizacija u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, gdje će po prvi put, suradnjom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskih fakulteta u Zagrebu, Beogradu i Podgorici, biti održane CEO konferencije.

„Na CEO konferenciji mladi imaju priliku čuti nesvakidašnje priče najuspješnijih pojedinaca iz regije, koji sa njima dijele drugu stranu uspjeha, iskrenu i emotivnu, često drugačiju nego se ona isprva čini. Upravo takve priče mlade podstiču na pozitivne promjene na ličnom i profesionalnom planu.“, rekla je Šejla Vatreš, menadžerica projekta CEO konferencija.

Neki od govornika koji su sa učesnicima na jedinstven način podijelili svoj put ka uspjehu su: Izudin Ahmetlić (HIFA Oil), Amel Tuka (atletičar), Ana Ćavar (MODAMO.info), Adnan Topić (Coca-Cola), Nihad Softić (Life Tomorrow), Nemanja Krecelj (Vendo), Luka Abrus (Five), Fani Stipković (novinarka) i drugi.

„Naš fakultet je inicijator projekta koji se pokazao jednim od najznačajnijih i najvećih projekata za mlade u regiji. Ponosni smo što na ovaj način mladima omogućavamo bolje prilike za njihov karijerni i lični napredak“, rekao je Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Preko 1000 mladih različitih usmjerenja, koji su ove godine učestvovali na CEO konferencijama, imalo je priliku upoznati se sa uglednim stručnjacima koji u budućnosti mogu biti glavni katalizatori njihovih karijera. Pored odlične prilike za poslovni networking i širenja pokretačkog duha, ovaj događaj iz godine u godinu pravi sve veće korake i inspiriše mlade da naprave promjenu i budu što bolji u onome što rade.

Završna i dugoočekivana CEO konferencija u Sarajevu najavljena je za 12. decembar 2015. godine u Domu mladih Skenderija, te će pored zanimljivih govornika, ugostiti više od 700 mladih iz cijele regije.

Konferenciji će prethoditi i zanimljivi predkonferencijski sadržaji, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici www.ceokonferencija.com.