Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

City bus za panoramsko razgledanje Sarajeva počeo s vožnjama

citibus (4)

City bus, autobus Centrotrans Eurolines za panoramsko razgledanje Sarajeva, počeo je s radom, prvi krug u ovoj sezoni napravio je u podne, a danas su se putnici vozili besplatno.

Vozit će tako city bus svakim danom do septembra. Polazak je u 12 i 14 sati ispred Saborne crkve (ulica Zelenih beretki), a vožnja traje oko sat vremena.

Glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić kazala je Feni da je za jednosatne vožnje moguće vidjeti najatraktivnije lokacije i kulturno-historijskih znamenitosti Sarajeva, i uz pomoć stručnog vodiča, čuti lijepe priče o ovom gradu i njegovoj historiji.

Ističe da sadržaji te vrste upotpunjuju turističke ponude svjetskih metropola, a od 2007. godine city bus vozi i u Sarajevu. Iskustva iz ranijih godina su pozitivna, turisti su iz raznih krajeva svijeta i rado razgledaju grad u city busu.

Cijena autobuske karte je pet KM za odrasle i tri KM za djecu, a Centrotrans Eurolines je i ove godine osigurao dva vozila (jedno otvoreno i zatvoreno). Moguće su rezervacije za grupe, a u slučaju lošeg vremena obilazak će biti odgođen. Karte se mogu kupiti u agenciji Centrotours (u ulici Ferhadija 16 ili u autobusu).