Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Courtyard” i “Residence Inn” by Marriott pripremili poklon za Sarajlije

by Marriott

Koncert filmske muzike biće održan večeras na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija kao poklon hotela “Courtyard” i “Residence Inn” by Marriott građanima Sarajeva.

Direktor kompanije Lake d.o.o, investitora Hotela “Courtyard” by Marriott, Nedim Bubica kazao je da im je zadovoljstvo sarađivati sa Sarajevskom filharmonijom i biti dio projekta koji doprinosi razvoju sarajevske kulturne scene.

Koncert će biti održan na platou SKC Skenderija, a u slučaju kiše u dvorani “Mirza Delibašić”

“Ova inicijativa je dio Marriott globalne poslovne filozofije ‘Spirit to serve’ gdje svojim poslovanjem i zalaganjem želimo snažno doprinijeti razvoju lokalnih zajednica. Vjerujem da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalaze institucije kulture u BiH. Nadam se da će građani prisustvom pokazati da kultura ima svoje mjesto u našoj zemlji i da je krajnje vrijeme da i nadležne institucije daju svoj doprinos njenom očuvanju “, kazao je Bubica.

Predstavnica kompanije SEIC, investitora Hotela “Residence Inn” by Marriott, Irma Spaho je, takođe, kazala da je organizovanje ovog koncerta promocija kulture.

“Osnovni moto kompanije SEIC je podizanje standarda življenja. Odraz toga je Hotel ‘Residence Inn’ by Marriott koji nudi vrhunske uslove kako za duži, tako i za kraći boravak u gradu Sarajevu i samim tim daje veliki doprinos turističkoj ponudi ovog grada. Kao društveno odgovorna kompanija, SEIC uz promociju turizma želi promovisati i kulturu, jer je i ona segment u kome ovaj grad ima bogatu ponudu. Čast nam je i zadovoljstvo pokloniti građanima Sarajeva jedan ovakav koncert”, kazala je Spaho.

Stručna saradnica za propagandu i marketing Sarajevske filharmonije Nina Granov navela je da orkestar vrijedno radi kako bi posjetiteljima i svim građanima Sarajeva priredili nezaboravnu večer.

“Sarajevska filharmonija se sa zadovoljstvom odazvala ovom projektu. Naš cilj zadnjih godina je da što više izađemo iz okvira koncertnih dvorana i da se predstavimo što široj populaciji. Posljednjih godina smo proširili vidike i imali uspješne večeri mjuzikla, večer tanga, ugostili bh. repera Frenkija što je naišlo na odobravanje publike. Nadam se da ćemo koncertom pronaći put do srca kod nove publike i da će nas pratiti u narednoj sezoni”, rekla je Granov i podsjetila da je zvanično otvaranje sezone Sarajevske filharmonije 18. septembra.

Orkestar Sarajevske filharmonije će na koncertu izvesti nekoliko filmskih tema, između ostalog, muziku iz filmova “Kum”, “Nemoguća misija”, “Pirati s Kariba” i “Valter brani Sarajevo”, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

Koncert će biti održan na platou SKC Skenderija, a u slučaju kiše u dvorani “Mirza Delibašić”, sa početkom u 20.30 sati, a ulaz je slobodan.