Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Crni petak” je velika prevara

crni-petak

Šoping groznica trese i London, što je dovelo hiljade ljudi na najveća trgovačka žarišta kao što su Ulica Oxford i trgovački centar Westfield.

Lovci rasprodaja se nadaju da će se u naredna četiri dana potrošiti 4 milijarde funti jer su prodavnice znatno spustile svoje cijene na Crni petak.

Na spisku top proizvoda ove godine su 4K televizori čija je cijena niža i do 700 funti, ali i kombinovani frižider-zamrzivači, mašine za pranje, na koje su popusti oko 130 funti.

U robnoj kući Debenhams tvrde da se vodi pravi rat cijena, gdje se reklamira ušteda i do 270 miliona funti.

“Tesco” je otvoren u 5 ujutru, jer pokušavaju da izbjegnu haos sa kojim su se suočili tokom prethodne sedmice, kada je izbila prava tuča u borbi za poslednjim proizvodima na policama.

Međutim, izveštaji pokazuju da određeni proizvodi ne moraju da budu jeftiniji samo tokom rasprodaja, već i nakon njih.

Stručnjaci su otkrili da je u stvari manje od jednog u deset proizvoda, koje su posmatrali, bilo jeftinije na Crni petak nego neki drugi dan u godini.

Istraživači su proučavali cijene 20 proizvoda koje su prodavali Amazon, AO.com, Argos, Curris i John Levis tri mjeseca prije i dva mjeseca nakon Crnog petka.

“Curris” je prodao veš mašinu Samsung za 1.149 funti, tvrdeći da kupci mogu da naprave uštedu od 450 funti. Međutim, cijena je pala na 1.079 funti tri dana kasnije.

“AO.com” je ponudio usisivač za 99 funti na dan rasprodaje, ali je samo dan prije toga isti prodavan za 69 funti.