Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Sokolović direktor Vakufske banke Sarajevo

vakufska banka logo

Damir Sokolović, Odlukom Nadzornog odbora “Vakufske banke” Sarajevo, imenovan je za predsjednika Uprave – direktora te banke.

Sokolović u Vakufsku banku dolazi iz kompanije “Diners Club BH”, gdje je obavljao funkciju generalnog direktora. Karijeru je započeo u segmentu eksterne i interne revizije te je stekao bogato iskustvo na rukovodećim pozicijama u segmentima bankarstva, revizije, naftne i energetske industrije i kartičnog poslovanja.

Na početku mandata postavio je konkretne ciljeve, između ostalih, povećanje tržišnog učešća banke kroz uspostavljanje efikasnih operativnih poslovnih modela i razvoj savremenih digitalnih servisa i novih proizvoda.

Uz novog predsjednika Uprave, Banka je dobila i novog izvršnog direktora – Edinu Vuk, koja će uz Elmu Zukić i Emira Bekteševića biti stalni član Uprave Banke. Dosadašnji predsjednik Uprave – direktor Mirzet Ribić bit će član Nadzornog odbora “Vakufske banke” Sarajevo.

“Vakufska banka” koja je u većinskom vlasništvu domaćih investitora, uspješno posluje više od 20 godina na bosanskohercegovačkom tržištu. Bilansna struktura i dobar nivo likvidnosti omogućavaju joj fleksibilnost u smislu uslova koje može ponuditi klijentima, saopćeno je.