Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj

tvornica cementa Kakanj 4
FOTO kaportal.ba

Više od 2.000 ljudi posjetilo je danas Tvornicu cementa Kakanj u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata koju ova kompanija organizira već šesnaestu godinu zaredom.

Cilj manifestacije Dan otvorenih vrata je zbližavanje kompanije s lokalnom zajednicom, posebno s mladima i djecom.

Pažljivo pripremljen program prilagođen je različitim uzrastima, ali s posebnim akcentom na aktivnostima i zabavi za djecu i omladinu, te obiluje sportskim turnirima i takmičenjima koji se odvijaju u zelenom parku Tvornice cementa Kakanj. Posjetioci su dobili osvježenje, a takmičari poklone i vrijedne nagrade, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

– Svi naši poslovni planovi protkani su brigom za zajednicu i društvo u kojem živimo. Dan otvorenih vrata izvrsna je prilika za sve naše komšije i partnere da nas posjete i saznaju više o okruženju u kojem radimo i načinu na koji poslujemo, rekao je izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja Izudin Neimarlija.

Članovi Uprave TCK, Zehra Obralija i Izudin Neimarlija, tom su prilikom uručili donaciju Javnoj ustanovi Gradskoj biblioteci Kakanj u iznosu od 3.500 KM.

– Naša su nastojanja usmjerena na poboljšanje svih aspekata življenja u lokalnoj zajednici i trudimo se našu podršku usmjeriti tamo gdje se ukaže najveća potreba, izjavila je izvršna direktor za finansije i ekonomska pitanja Zehra Obralija.

– Želimo da damo doprinos razvoju obrazovanja i kulture i već godinama pomažemo svim obrazovnim ustanovama na području općine Kakanj i šire. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost društva i zemlje, i to će ostati jedan od prioriteta našeg društveno odgovornog poslovanja, dodala je Obralija.

Donaciju je preuzeo direktor JU Gradska biblioteka Kakanj Senad Čišija.

– Iskreno se zahvaljujem Tvornici cementa Kakanj za ovu vrijednu donaciju koja dolazi u pravo vrijeme jer ove godine obilježavamo 60 godina postojanja i rada kakanjske gradske biblioteke. Ova donacija Tvornice cementa Kakanj, kao i sve prethodne donacije koje već 14 godina uzastopno dobivamo od naše cementare, bit će utrošena za ono što nam je najpotrebnije, a u ovom trenutku to je obnova fonda stručne literature, izjavio je Čišija.