Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas protest malinara zbog niske otkupne cijene

malinari zenica protest3

Udruženje malinara Bratunca, Srebrenice i Milića “Vilamet” danas će mirnim protestom u Bratuncu ponovo izraziti nezadovoljstvo zbog niske otkupne cijene ovogodišnjeg roda maline i kupine.

Nakon okupljanja, koje je zakazano za 10.00 časova ispred zgrade opštine u Bratuncu predviđeno je da učesnici protesta pješke krenu prema oko četiri kilometra udaljenoj hladnjači “Bos agro fud” u Potočarima kod Srebrenice, gdje će predati svoje zahtjeve.

Na ovaj način proizvođači žele da još jednom izraze nezadovoljstvo otkupnom cijenom maline od 1,90 KM po kilogramu.

Prema riječima predsjednika “Vilameta” Ljubiše Alempića, ovogodišnju cijenu maline u srednjem Podrinju diktirala je hladnjača “Bos agro fud”, koja je otkupila najveće količine ovogodišnjeg roda i iz ovog udruženja pozivaju malinare da ubuduće bojkotuju ovu hladnjaču.

Udruženje “Vilamet” ranije je ukazivalo na neprihvatljivu cijenu maline i tražilo od hladnjačara da preuzete količine ovogodišnjeg roda isplate po cijeni od 2,5 KM.

Ovo udruženje okuplja oko 200 članova i uputilo je poziv svim proizvođačima maline, ali i načelnicima ove tri opštine i odbornicima da se im se pridruže u protestu i tako podrže proizvođače ovog voća. /