Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

višković potvrdio

Data saglasnost da Željeznice RS budu organizovane kao holding

voz-zeljeznice-rs345

Sagovornici su ocijenili da je uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Željeznice RS, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od velike važnosti za taj entitet

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković razgovarao je putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke o dosadašnjoj saradnji i implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi sa projektom restrukturisanja javnog preduzeća Željeznice RS.

Višković je informisao predstavnike Svjetske banke da je Vlada RS donijela Zaključak kojim daje saglasnost da Željeznice ReS, ubuduće, budu organizovane kao složeno preduzeće holding.

Predsjednik Vlade RS istakao je da je, u saradnji sa rukovodstvom javnog preduzeća Željeznice RS, dogovoreno da je najpovoljniji oblik organizacije – holding.

Prednosti ovog modela su potpuno računovodstveno razdvajanje operacija od upravljača infrastrukture prema obavezama evropskog zakonodavstva, nemogućnost prelijevanja subvencija iz jednog u drugi organizacioni dio preduzeća, a sigurno će biti poželjniji i za buduće investitore, saopštili su iz Vlade RS.

Sagovornici su ocijenili da je uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Željeznice RS, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od velike važnosti za taj entitet.

Sastanku je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Đorđe Popović.