Delegacija Vlade TK posjetila firmu Plastex iz Gračanice

vlada tk_plastex

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem, posjetila je danas privredno društvo “Plastex” d.o.o. Gračanica koje je uspješno ispunilo sve obaveze iz prošlogodišnjeg programa Vlade TK – nabavljena je i instalirana nova proizvodna oprema i zaposlen veći broj novih radnika.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona je prošle godine tom privrednom društvu dodijelilo 50.000 KM kao poticaj novim investicijama u proizvodnim djelatnostima i otvaranju novih radnih mjesta.

Direktor Plastexa Sead Terzić izjavio je da su ih sredstva Vlade TK potakla na investiciju za koju su inicijalno planirali da bude u iznosu od oko 1.075.000 KM.

– Međutim, nabavka savremene proizvodne mašine za štampanje folije sa pripadajućom opremom rezultirala je investicijom od 1.201.361,54 KM, odnosno 126.361,54 KM više od programom predviđenog iznosa, te otvaranjem više radnih mjesta – rekao je Terzić.

Čestitke na iznimnim poslovnim rezultatima direktoru Terziću, ali i cijelom kokeltivu uputio je premijer Kantona Bego Gutić.

– Današnja posjeta pozitivno je osvježenje i Plastex je kompanija kojoj vrijedi pomoći da ubrza svoj razvojni put. Koliko smo danas imali priliku da vidimo, cijelokupan rast i razvoj kompanije baziran prvenstveno na zdravoj poslovnoj politici i jasnoj viziji razvoja – rekao je Gutić i upravi predstavio ovogodišnje programe poticaja i pomoći privrednim subjektima na području TK.

Plastex iz Gračanice bavi se preradom polimernih materijala i izradom fleksibilne ambalaže, te pripada samom vrhu bosansko-hercegovačkih prerađivača polimernih materijala, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.