Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Digitalne usluge Sberbank najbolje u centralnoj i istočnoj Evropi

Alexander Torbakhov

Sberbank je dobila nekoliko nagrada za svoj digitalni servis od renomiranog internacionalnog magazina Global Finance.

U centralnoj i istočnoj Evropi, Sberbank je proglašena najboljom bankom u tri kategorije – najbolje plaćanje računa, najbolja mobilna bankarska aplikacija i najbolje SMS/tekstualno bankarstvo.

Zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Sberbank Aleksandar Torbahov izajavio je da se digitalni proizvodi ove banke na tržištu redovno prepoznaju kao najbolji.

– Vidimo da klijenti čekaju na nas da im omogućimo digitalne usluge u skladu sa najboljim praksama ili koje nadmašuju najbolje prakse u svijetu, te činimo sve da ispunimo njihova očekivanja – izjavio je Torbahov.

U okviru svoje analize, Global Finance uzima u obzir kvantitativne faktore, ali i subjektivne kriterijume. Objektivni kriterijumi podrazumijevaju digitalno preuzimanje klijenata i uslužnu strategiju, rast baze klijenata, funkcionalnost digitalnih proizvoda, razvoj novih poslovnih oblasti i inovativne usluge. Subjektivni kriterijumi obuhvaćaju mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih svjetski priznatih stručnjaka iz ove oblasti, saopćeno je iz Sberbank BH.