Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor BBI banke Amer Bukvić na Istanbul Finance Summitu 2015

bukvic bbi banka

Direktor BBI banke Amer Bukvić govorio je u okviru panela “Bankarski forum” na Istanbul Finance Summitu (IFS) koji je danas počeo u Istanbulu.

Govoreći o mogućnostima unapređenja bankarskog poslovanja Bukvić je istakao važnost inovacija za postizanje rezultata, te naveo primjer osnivanja BBI poljoprivredne korporacije.

bukvic bbi banka1

– BBI banka je u toku dugogodišnjeg rada s klijentima na terenu prepoznala njihove potrebe i na Sarajevo Business Forumu inicirala osnivanje poljoprivredne korporacije. Na taj način BBI je pronašla inovativno rješenje kako pomoći poljoprivrednim proizvođačima da dođu do finansijskih sredstava ali i tržišta za svoje proizvode. Kroz partnerski odnos s klijentima, povezanost s realnom ekonomijom i inovativne zaposlenike uspjeli smo pokrenuti poljoprivrednu korporaciju. Efekti toga već su vidljivi kroz pokretanje poljoprivrednog giganta “Bosnaplod”, gdje je BBI banka uključena kao konsultant – istakao je Bukvić.

On je dodao da u ovakvom globalnom okruženju recept za uspjeh i privredni rast leži u partnerskom odnosu s klijentom, te izbjegavanju špekulativnih poslova.

Osmišljen kao platforma na kojoj se godišnje sagledava globalno stanje u finansijama na svjetskom nivou i daju smjernice za dalje djelovanje, IFS je u Istanbulu okupio impozantne finansijske stručnjake, bankare, korporacijske finansijere i regulatore, kao i istaknute kreatore ekonomske politike na globalnom nivou.

Glavna tema ovogodišnjeg, šestog po redu IFS-a bila je “Smjernice globalnog razvoja u okruženju usporenog rasta”, saopćeno je iz BBI banke.