Marko Korica

Direktor Bosmal Arjaan by Rotana: Doprinijeti razvoju turističke ponude

Marko Korica_Slika UCD_2A

U Sarajevu je zabilježen rast dolazaka turista iz zemalja Perzijskog zaljeva, zahvaljujući uspostavljanju direktne linije Sarajevo-Dubai, pri čemu se Sarajevo povezalo sa Bliskim Istokom

Unazad nekoliko godina, kontinuirani rad, stručno planiranje i dosljednom implementacija domaćih i stranih projekata doprinijele su BiH značajno napreduje na putu do titule jedne od top turističkih destinacija. Bilježi značajan rast ulaganja u infrastrukturu i povećanje broja zaposlenosti u ovoj grani privrede.

U Sarajevu je zabilježen rast dolazaka turista iz zemalja Perzijskog zaljeva, zahvaljujući uspostavljanju direktne linije Sarajevo-Dubai, pri čemu se Sarajevo povezalo sa Bliskim Istokom. U razgovoru za Fokus.ba sa Markom Koricom, generalnim direktorom prvog deluxe aparthotela u Sarajevu, Bosmal Arjaan by Rotana, saznali smo kakve novosti i pogodnosti deluxe aparthotel ima u usporedbi s drugom hotelskom ponudom.

“Bosmal Arjaan by Rotana je prvi brendirani hotel ovog tipa u Sarajevu, u potpunosti prilagođen potrebama svih putnika, a posebno porodicama, kreiran za potrebe kratkoročnih i dugoročnih boravaka. Hotel raspolaže sa ukupno 132 potpuno opremljena i prostrana apartmana, upotpunjena dodatnim sadržajem, poput prostora za fitness, wellness, turskog kupatila i soba za masažu. Zadovoljstvo gostiju garantuju svjetski standardi ugostiteljstva, koje Rotana njeguje godinama. Među sadržajima hotela nalazi se i Urban deli.cafe, moderan restoran koji nudi vrhunski gastronomski doživljaj”, kaže Korica.

Koji su ključni razlozi iza odluke o otvaranju prvog hotela Rotana na Balkanu, u Sarajevu?

“U Sarajevu, zajedno sa lokalnom zajednicom, želimo raditi na brendiranju bh. turističke ponude, koja je zaista jedinstvena. Nema sumnje da će Rotana nastaviti davati podršku sektoru turizma ove zemlje”, objašnjava Korica.

Koji su potencijali turističke industrije u BiH?

“Službeni statistički podaci potvrđuju da je turizam jedan od sektora koji se najbrže razvija u ovom dijelu Balkana. Ono što Bosnu i Hercegovinu čini jedinstvenom turističkom destinacijom jeste mješavina kulturnog i historijskog naslijeđa u zemlji. Pored toga, veliki prirodni resursi zemlje daju joj konkurentnu prednost u odnosu na ponudu u regiji”, navodi Korica.