Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Direktori FENA-e i MIA-e dogovorili rad na zajedničkim projektima

fena huremovic
FOTO: Fena

Antonovski je kazao da je ovo samo nastavak dugogodišnje suradnje FENA-e i MIA-e

Direktor Federalne novinske agencije (FENA) Elmir Huremović razgovarao je u Sarajevu s direktorom Medijske informativne agencije (MIA) iz Sjeverne Makedonije Draganom Antonovskim o nastavku i produbljivanju dugogodišnje suradnje između ove dvije medijske kuće.

FENA i MIA surađuju i kroz regionalne asocijacije novinskih agencija, a na sastanku je još jednom podcrtano kako vodeće novinske agencije u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji imaju veliku ulogu u istinitom i kvalitetnom informiranju javnosti.

-Osim važne uloge koju imaju u društvu, naše dvije agencije dijele i slične probleme i izazove. Ocijenili smo kako je vrlo važno da ojačamo suradnju, jer smo prepoznali mnogo oblasti i potencijalnih projekata koji su od obostranog interesa. Posebno ističem potrebu i želju da kroz našu saradnju i medijsko djelovanje pomognemo evropski put i Bosne i Hercegovine i sjeverne Makedonije – kazao je Huremović.

Antonovski je kazao da je ovo samo nastavak dugogodišnje suradnje FENA-e i MIA-e.

-Mi već dugo surađujemo na razmjeni informacija, vijesti. Ovo je posebno važno u vrijeme kada ima puno lažnih informacija. To nam pomaže da provjeravamo, da imamo isti agencijski pristup kako bismo informirali naše građane. S direktorom FENA-e sam razgovarao o mogućnosti suradnje na zajedničkim projektima koji u konačnici obogaćuju veću ponudu svih onih medijskih proizvoda na kojima rade i MIA i FENA – kazao je Antonovski.