Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Policijac iz Srbije koji je usmrtio Ervina Ćelahmetovića uhvaćen u Trebinju

uhapseni policajac avramovic
FOTO: MUP
Avramović uhapšen u Trebinju

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a, osumnjičeni je u trenutku ubistva bio van dužnosti

Pripadnik MUP-a Srbije Igor Avramović (28) koji je osumnjičen za ubistvo Ervina Ćelahmetovića (35) Priboju, uhapšen je u Trebinju, saopštio je MUP Srbije. Avramovića su uhapsili pripadnici SIPA-e.

„Policijski službenici su danas u Trebinju locirali i uhapsili I. A., koji se sumnjiči da je, u noći između 20. i 21. maja oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank“, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

celahmetovic avramovic priboj
FOTO: Facebook
Avramović (desno) pobjegao u BiH nakon ubistva Ćelahmetovića (lijevo)

Osumnjičeni policajac je pobjegao s lica mjesta i za njim je raspisana potraga.

Osumnjičeni Igor Avramović (28) pripadnik je Ministarstva unutrašnjih poslova na službi u Beogradu, a u rodni Priboj došao je na vikend.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a, osumnjičeni je u trenutku ubistva bio van dužnosti.

Policijski službenici priveli su na informativni razgovor dvije osobe zbog sumnje da su pomogle Avramoviću nakon izvršenog krivičnog djela, navedeno je ranije u saopštenju MUP-a.

Uhapsila ga SIPA-a

Pripadnici SIPA-e zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS su danas na području Trebinja lišili slobode lice Igor Avramović, rođen 19.09.1995. godine, u Priboju, Republika Srbija koje se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e i MUP-a RS, locirali su navedeno lice na području Trebinja, nakon čega je lišeno slobode.

Za navedenim licem je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu jer se sumnjiči da je dana 21.05.2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršilo krivično djelo „Teško ubistvo“ propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije koje se na području Bosne i Hercegovine skrivalo od krivičnog gonjenja.

Lice je lišeno slobode i u saradnji sa MUP-om Srbije, Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om KS.