Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đokić: Broj malih i srednjih preduzeća u RS-u povećan za 2,2 posto

petar djokic izjava

Broj malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj u prošloj godini u odnosu na 2015. godinu porastao je za 2,2 posto, rekao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sjednice Vlade RS-a na kojoj je razmatran godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća u RS-u za prošlu godinu, Đokić je na konferenciji za novinare istakao da je registvorano 39.400 preduzeća u RS-u od čega 17.177 u kategoriji malih i srednjih preduzeća, 70 je velikih preduzeća, a u kategoriji preduzetnika 22.153.

Naglasio je da je broj preduzetnika ostao na istom nivou, te da nije istina da njihov broj u RS-u smanjuje.

“Bez direktnih vidova podrške RS-a nećemo moći imati intenzivniji rast privrede”, rekao je Đokić i objasnio da će sljedeće godine privrednici moći računati na veću podršku u odnosu na dosadašnju koja je doprinjela održavanju ekonomske stabilnosti RS-a.

Vlada RS-a danas je razmatrala i pismo namjere izraleske kompanije “MORAM Vatrometi” za izgradnju fabrike za proizvodnju vatrometa u opštini Pelagićevo. Prema riječima Đokića vrijednost ove investicije je četiri miliona KM, a na početku će biti zaposleno oko 80 radnika.

Opština Pelagićevo za te namjene dodjelila je ovom preduzeću 20 hektara zemljišta, a Vlada RS će pružiti podršku u obezbjeđivanju infrastrukutre za lokaciju predviđenu za izgradnju.