Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„dm Bio“ prva vlastita dm marka u kategoriji hrane

dm Bio

Osluškujući potrebe kupaca za proizvodima osviještene prehrane, kompanija dm razvila je prvu vlastitu robnu marku „dm Bio” koju čine zdravi proizvodi visoke kvalitete iz ekološke proizvodnje.

Tako se već sada na policama dm prodavnica u BiH nalaze 33 proizvoda a u narednom periodu asortiman će se razvijati te obogaćivati dodatnim proizvodima.

Uzgoj i proizvodnja sastojaka koji se koriste u ovim proizvodima temelje se na organskim gnojivima, mineralima i pesticidima biljnog porijekla, te se izbjegava korištenje gnojiva i pesticida sintetičkog i hemijskog porijekla.

Razvijanjem vlastite marke u kategoriji hrane proizvedene u skladu s principima održivog razvoja, kompanija dm kupcima želi omogućiti da izborom visoko kvalitetnih i ukusnih proizvoda, nastalih ekološkom proizvodnjom, pozitivno utiču na svoje zdravlje, ali i na očuvanje okoliša.

„dm od svojih početaka u asortimanu ima prirodne proizvode, kao što su alverde prirodna kozmetika, babylove bio dječija hrana te ekskluzivna dm robna marka Alnatura. Uvođenjem vlastite robne marke ‘dm Bio’, uz one već postojeće i kupcima dobro poznate dm marke, potvrđujemo naše želje i nastojanja da kupcima ponudimo kompletnu uslugu i da dm bude mjesto na kojem mogu pronaći sve što im je potrebno za lijep i njegovan izgled, ali i za zdrav život.“ – kazala je članica Uprave dm-a Admira Isaković.

U dm prodavnicama kupcima je na raspolaganju veliki broj proizvoda iz asortimana „dm Bio” robne marke poput voćnih napitaka, napitaka od žitarica, te mahunarki i žitarica poput bulgura, amaranta, heljde i leće. Ovo je 20. dm marka u Bosni i Hercegovini, a jedan od ciljeva ove kompanije je da kontinuirano obogaćuje svoj asortiman proizvodima koji će doprinijeti uspostavljanju pozitivnih i zdravih životnih navika kod kupaca.