trajat će 30 mjeseci

Do petka, ili poslije petka: Počinje gradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške?

gradiska-most-projekat

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak

Gradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške zvanično bi trebala početi u petak, 11. oktobra, pod budnim okom evropskih zvaničnika koji su već najavili svoj dolazak.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić.

“Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i evropska komesarka za transport Violeta Bulz. To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano”, izjavio je Topić za Glas Srpske.

Podsjetimo, Ugovor o izgradnji mosta polovinom jula potpisali su zvaničnici BiH i preduzeća Hrvatske ceste s predstavnicima kompanije Integral inženjering iz Laktaša koja je, u konzorciju s firmama Đuro Đaković montaža i Zagreb-montaža, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona eura na tender za realizaciju tog važnog projekta.

Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao, trebaju biti završeni u roku od 30 mjeseci.