Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobnigg: Bankarski sektor je stabilan i doprinosi ekonomskom razvoju BiH

Dobnigg

Direktor Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg preuzeo je početkom ove godine funkciju predsjednika Udruženja banaka Bosne i Hercegovine kazavši da mu je to iznimna čast te je podsjetio da ovo udruženje djeluje u interesu svih svojih članica, od najmanjih do najvećih banaka na tržištu.

– Kolege iz Udruženja zajedno sa mnom žele sarađivati sa svim relevantnim institucijama kao i pružati usluge savjetovanja kada je u pitanju razvoj finansijskog sektora – podvukao je Dobnigg.

Napomenuo je da je bh. bankarski sektor veoma stabilan te da značajno doprinosi dobrom poslovnom okruženju i ekonomskom razvoju države, a banke pojedinačno daju svoj doprinos društvu na različite načine i u različitim oblastima.

Dodao je da treba imati u vidu da je bankarski sektor jedan od najvećih poreskih obveznika, ali i da ima ulogu u segmentu društveno odgovornog poslovanja.

Na sjednici Skupštine Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, održanoj u decembru, novi članovi Upravnog odbora Udruženja jednoglasno su izabrali Dobnigga za predsjednika koji će tu dužnost obavljati u 2017. godini, saopćeno je iz Raiffeisen Grupacije.