Biznis

dva projekta

Dodatnih 1,5 miliona KM za podršku projektima zapošljavanja u TK

15/07/2022

Očekuje se da će se ovim izmjenama i dopunama finansijskog plana postići veća zaposlenost na području Tuzlanskog kantona

Vlada Tuzlanskog kantona na 18. vanrednoj sjednici prihvatila Izmjene i dopune Finansijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2022. godinu s Odlukom o izvršenju Izmjena i dopuna Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje TK za 2022. godinu.

Ovim izmjenama je, s obzirom na povećanje prihoda od doprinosa u iznosu od 1,5 miliona KM, a što je posljedica povećanja prosjeka plaća u Federaciji Bosne i Hercegovine, program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve 2022” uvećan za dodatnih 1,2 miliona KM, a program sufinansiranja samozapošljavanja „Start up – Program za sve 2022“ za dodatnih 300.000 KM.

Očekuje se da će se ovim izmjenama i dopunama finansijskog plana postići veća zaposlenost na području Tuzlanskog kantona. Izmjene i dopune Finansijskog plana uputiti će se na razmatranje Skupštini Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

U saopćenju se navodi da je Vlada dala i saglasnost na tekst ANEX-a Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, koji će se zaključiti između UniCredit Bank d.d. Mostar i Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

Aneksom je, kako bi se iskoristio i preostali dio neutrošenih finansijskih kreditnih sredstava, predviđeno produženje roka za realizaciju kreditnih sredstava sa 30. juna do 31. decembra, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.