Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival hrane

Domaća i egzotična jela na tanjiru u Živinicama

festival hrane
FOTO: RTV TK

Ovogodišnji festival treći je poredu i može se reći da već prerasta u tradicionalnu manifestaciju u Živinicama

Jedinstvenom Festivalu hrane koji je danas održan u Živinicama, uz predstavnike diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, privrednog i kulturnog života Živinica i Tuzlanskog kantona, prisustvovala je i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem.

Ova manifestacija, koju organizira Grad Živinice, pored promocije tradicionalnih bosanskih jela, svim gostima je ponudila i egzotična jela iz mnogih nacionalnih kuhinja širom svijeta.

S primarnim ciljem promocije turizma i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine u Gradu Živinice, Internacionalna kuhinje, uz građane i predstavnike bosanskohercegovačke dijaspore, svake godine okupi i značajan broj uvaženih predstavnika diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

– Grad Živinice je pokrenuo jednu izuzetno pozitivnu i inovativnu priču na našem prostoru i u ime Vlade Tuzlanskog kantona im se zahvaljujem i čestitam na uspješnoj realizaciji. Čast nam je sudjelovati u jednom ovako posebnom događaju koji stavara mostove i povezuje ljude – kazao je premijer Halilagić.

Dodao je da su Tuzlanski kanton i Živinice bogati ljudskim resursima, kulturom i tradicijom i već samo to predstavlja ogroman potencijal, koji, udružen s potencijalima koje ima naša dijaspora, može polučiti značajne rezultate.

– Ovakvi događaji prilika su da, u jednoj opuštenoj atmosferi okupimo značajne posjetioce, razgovaramo, ponudimo naše potencijale i otvorimo priliku za nove investicije – naveo je Halilagić.

Ovogodišnji festival treći je poredu i može se reći da već prerasta u tradicionalnu manifestaciju u Živinicama.

Ove godine uz degustaciju hrane koja će biti pripremljena za sve posjetioce, građani će moći uživati i u izložbi umjetničih slika sa Likovne kolonije, te u koncertu koji će posebno uljepšati događaj lnternacionalne kuhinje u Živinicama – saopćeno je iz Vlade TK.