Biznis

Linnovate Tehnološki Park

Druga konferencija Business Forum Livno 3. avgusta

22/07/2019

Prvi u nizu predviđenih panela bit će panel o poljoprivredi na temu "Potencijali i investicije za poljoprivrednu proizvodnju i preradu u Kantonu 10"

Druga konferencija Business Forum Livno 2019. održat će se 3. avgusta u Narodnom univerzitetu u tom gradu, a započet će mini sajmom stratupa prve generacije poslovnog inkubatora Linnovate Tehnološkog parka.

Na samoj konferenciji bit će predstavljen rad poslovnog inkubatora Tehnološkog parka gdje će startupi kroz panel diskusiju prenijeti svoja iskustva i savjete svim zainteresiranim za pokretanje vlastitog poduzeća.

Prvi u nizu predviđenih panela bit će panel o poljoprivredi na temu “Potencijali i investicije za poljoprivrednu proizvodnju i preradu u Kantonu 10” što je, navode organizatori, izvrsna prilika svim poljoprivrednicima i prerađivačima za razgovor o izazovima i izvoznim prilikama u ovome sektoru.

Kroz naredni panel o turizmu “Brendiranje i turistički potencijal Kantona 10”, uz zanimljive goste, cilj je animirati sve zainteresirane na aktivno bavljenje tom gospodarskom granom.

Završni panel “Razvoj lokalne saradnje” bazirat će se na potrebu uspostave partnerstva kako bi se na nivou Kantona 10 učinili neophodni koraci ka razvoju.

Sudionici konferencije će na ovaj način saznati kako i oni mogu doprinijeti razvoju kantona.

Uz mnoge zanimljive goste, organizatori su najavili i dolazak hrvatskog selektora Zlatka Dalića i suosnivača Tehnološkog parka Mate Rimaca.

Organizator konferencije je Linnovate Tehnološki Park u partnerstvu s Asocijacijom za regionalni razvoj REDAH i Ministarstvom privrede Kantona 10.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.