Biznis

Drugi čovjek Sberbanke: Spremni smo tužiti Todorića

31/05/2017

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanke Maksim Poletajev otkrio je za Večernji list kako mu je porodica Todorić lagala prezentirajući nepotpune bilance i prije nego što je otkriveno da Agrokor ima probleme, a pošto je povjerenje koje je temelj za nastavak spašavanja kompanije narušeno, razmišljaju o tužbi protiv Todorića.

Poletajev je inače održao dva sastanka s potpredsjednicom hrvatske Vlade Martinom Dalić, nakon čega je pokrenuto donošenje zakona.

Sberbank je, kako piše Večernji, oprezan u novom finansiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti, te bolju saradnju s vanrednom upravom i Vladom RH, koja je uspješno započeta na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak.

“Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces”, kazao je Poletaev Večernjem listu.

Ističe i da prema njihovoj procjeni Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način finansiranja kompanije nego što je kroz roll up.

„Trenutni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura”, ustvrdio je drugi čovjek Sberbanke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.