Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo” na sajmu drvne tehnologije “All4Wood”

sajam

Na sajmu su održani poslovni B2B sastanci između kompanija iz BiH i Turske radi povezivanja, uspostave i razvoja saradnje

Članovi udruženja Drvni klaster BiH „Namještaj i drvo“ Sarajevo, na poziv svojih partnera Adonis Group i Tüyap Fair Organization Group iz Turske, učestvovali su nedavno na Internacionalnom sajmu drvne tehnologije -All4Wood koji je je održan na glavnom sajmištu u Beogradu.

– Na toj manifestaciji kompanije iz Turske, u organizaciji Tüyap Fair Organization Group iz Istanbula, predstavile su mašine za obradu drveta i opremu za drvnu industriju iz Turske s ciljem da se ponudi jedinstvena platforma za snabdijevanje industrije obrade drveta koja jača u jugoistočnoj Evropi – rekao je za Fenu Dinko Mujkić, predsjednik Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” .

Na sajmu su, prema njegovim riječima, održani poslovni B2B sastanci između kompanija iz BiH i Turske radi povezivanja, uspostave i razvoja saradnje.

Sajam je, kako je dodao Mujkić, bio prilika i za razmjenu iskustava i novih pristupa u oblasti drvne industrije, a posjetioci su mogli da vide mašine za proizvodnju namještaja, tehničku opremu za završnu obradu drveta, laminatne podove, panele, opremu za namještaj, vrata, prozore, opremu za proizvodnju energije i grijanje gorivima na bazi drveta itd.

Mujkić je podsjetio da je početkom ove godine u Istanbulu na najvećem sajmu namještaja u svijetu, također u organizaciji Tüyap Fair Organization Group, bilo prisutno i desetak kompanija iz Drvnog klastera BiH „Namještaj i drvo“ Sarajevo.