Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rodom iz Konjica

Osumnjičeni napadač na Fadila i Ajšu Memišević ubio je svog komšiju

BOJAN PRODAN

Uhapšen pod sumnjom da je u subotu navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao

Policija u Višegradu uhapsila je 36-godišnjeg Bojana Prodana.

Prodan je uhapšen pod sumnjom da je u subotu navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

Prodan je 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih dječa.

Prije dvije godine je uhapšen zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Fadil i Ajša Memišević prebačeni na KCUS

Na Kliniku urgentne medicine KCUS jutros su u ranim jutarnjim satima priimljeni F.M. i A.M. uslijed teških povreda, zadobijenih tokom fizičkog napada u njihovom domu u selu Omeragići, Višegrad.

Nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći, konstatovane su teže tjelesne povrede od kojih su preovladavale povrede glave.

Pacijenti su zadržani na daljem liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS, saopćeno je iz KCUS-a.

Fadil i Ajša Memišević, povratnici iz sela Omeragići kod Višegrada brutalno su pretučeni, od strane nepoznatog počinioca ili više njih. Prema prvim informacijama to se dogodilo preksinoć, a dvoje staraca pronašla je grupa povratnika Bošnjaka koji dolaze vikendom u Višegrad.