Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brza reakcija policije

Uhapšen osumnjičeni za napad na Fadila i Ajšu Memišević, Cvijanović: Zgrožena sam

zeljka cvijanovic

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Žekljka Cvijanović najoštrije je osudila napad na supružnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.

– Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u Republici Srpskoj – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva.

Uhapšen osumnjičeni

Policija iz Višegrada uhapsila je osobu B.P. iz ovog mjesta koja je osumnjičena da je izvršila razbojništvo na štetu M.A. i M.F. iz sela Omeragići kod Višegrada, saopšteno je iz Policijske uprave u Foči.

U toku je kriminalistička obrada nad licem B.P, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju, prenosi Srna.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23.30 časova uhapsili su lice B.P. i preduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, piše u saopštenju.

Fadil i Ajša Memišević prebačeni na KCUS

Na Kliniku urgentne medicine KCUS jutros su u ranim jutarnjim satima priimljeni F.M. i A.M. uslijed teških povreda, zadobijenih tokom fizičkog napada u njihovom domu u selu Omeragići, Višegrad.

Nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći, konstatovane su teže tjelesne povrede od kojih su preovladavale povrede glave.

Pacijenti su zadržani na daljem liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS, saopćeno je iz KCUS-a.

Fadil i Ajša Memišević, povratnici iz sela Omeragići kod Višegrada brutalno su pretučeni, od strane nepoznatog počinioca ili više njih. Prema prvim informacijama to se dogodilo preksinoć, a dvoje staraca pronašla je grupa povratnika Bošnjaka koji dolaze vikendom u Višegrad.