Biznis

Državljani BiH najviše zainteresovani za posao na Mljetu

22/02/2016

Pismo koje je dr. Magdalena Nardelli Kovačić s Mljeta uputila medijima pozivajući mlade liječnike da dođu na otok i zamijene je zbog odlaska u penziju  izazvalo je pravu malu lavinu upita liječnika koji bi voljeli raditi na otoku. Prema riječima direktora Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana, stigle su prijave pet zainteresiranih kandidata iz Hrvatske i dvadesetak prijava iz susjednih zemalja.

Plaća liječnika na Mljetu bila bi oko devet hiljada kuna, ovisno o tome je li kandidat početnik ili specijalist. Budućem liječniku u Babinu Polju osiguran je i smještaj. Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante, smještaj je osiguran u mjestu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet.

Kako piše Slobodna Dalmacija, bili su zabrinuti i doktorica i direktor jer je u početku izgledalo kako će biti teško dovesti liječnika na Mljet. Naime, na prvi natječaj dubrovačkog Doma zdravlja nije stigla ni jedna prijava. Prekrasan otok i dobri uvjeti koji su se nudili za mjesto liječnika nisu impresionirali kandidate. Tada se dr. Nardelli Kovačić odlučila na neobičan potez i sama pokrenula medijsku kampanju kako Mljet ne bi ostao bez liječnika. Njezinu “poruku u boci” objavili su svi mediji, a rezultat toga je da će uskoro na Mljet doći liječnik.

Nakon objave u medijima, Dom zdravlja bio je zasut pitanjima iz susjednih država, posebno iz Bosne i Hercegovine, međutim problem je što za posao u Hrvatskoj moraju imati nostrificiranu diplomu i položiti državni ispit. Želja za dolaskom na Mljet nije im bila dovoljna. I mladi liječnici iz Hrvatske pokazali su interes pa će uskoro nakon odabira jedno od njih petero krenuti na otok.

Budućem liječniku na Mljetu na usluzi će biti i omiljena mljetska liječnica dr. Nardelli Kovačić, koja odlaskom u mirovinu ne odlazi s otoka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.