Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Due Diligence

Dubinska analiza BH Telecoma i HT Eroneta ostaje tajna

vladafbih

Cilj svega je da se sagleda situacija u ove dvije kompanije, na čemu gube finansije, o broju uposlenika, da li ima viška ili gdje treba radne snage

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o završenim aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa učešćem državnog kapitala FBiH.

Generalni sekretarijat Vlade FBiH je zadužen da pohrani izvještaje o dubinskom snimanju, a kako je danas zaključeno, Vlada FBiH će, s obzirom na tajnost podataka, održati posebnu tematsku sjednicu posvećenu rezultatima dubinske analize izvršene u dva federalna telekom operatera.

Sačinjena dubinska analiza telekomunikacijskih operatera BH Telecoma i HT Eronata ostaju tajna. A, dokument o dubinskoj analizi sačinjen je iz dva izvještaja i dokument broji nešto više od 1.000 stranica.

Cilj svega je da se sagleda situacija u ove dvije kompanije, na čemu gube finansije, o broju uposlenika, da li ima viška ili gdje treba radne snage. Iz Vlade su ranije tvrdili da im nije u interesu prodaja ovih operatera i nije zbog toga rađena analiza stanja.