Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duga Ideal pokrenula Izazov “Čiji je veći – majstorluk”

Duga Ideal1

Duga Ideal, jedan od vodećih retail-era prozvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji, pokrenula je svojevrstan “Izazov” za majstore i njihove timove pod nazivom “Čiji je veći – majstorluk”. Cilj ovog takmičenja koje se organizira po prvi put u BiH i koje traje od početka jula do kraja augusta ove godine je unaprijeđenje svijesti o vrijednostima kao što su rad, znanje, izučavanje zanata, ali i podrška jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja, navodi se u saopćenju za javnost Duga Ideal d.o.o. Doboj Jug.

“Zadatak onih koji odluče sudjelovati u takmičenju je da ugrade što više materijala u ovom vremenskom periodu pri čemu će se vrednovati prije svega majstorske vještine. Na ovaj način kroz igru i takmičenje nastojimo biti društveno odgovorni i u prvi plan staviti vrijednosti kao što su rad, marljivost, znanje, vještine, te izučavanje zanata, ali i dati podršku jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja. U našem narodu se kaže da onaj ko je vješt u svom zanatu ima ‘zlatne ruke’. Iz našeg iskustva svakodnevne saradnje sa majstorima, dodali bismo još i da ti vrijedni ljudi odlično zarađuju. Sezona građevinskih radova je u punom jeku, i teško da trenutno od Doboja do Zenice nađete majstora bilo kojeg zanata da je slobodan. Ovo je naš način da ih nagradimo za trud, ali i povjerenje koje nam pružaju”, izjavila je Alma Kadić direktorica kompanije Duga Ideal d.o.o.

Duga Ideal uspješno posluje već duže od 30 godina. Kompanija raspolaže sa dva prodajna objekta u Doboju i Doboj Jugu, laboratorijem i odjelom za razvoj vlastitih brandova kao što su Activplast, ThermoActiv, ThermoActiv professional, ActivPutz, FasActiv i drugi. Sa 1.800 m2 savremeno uređenog prodajnog prostora i 7.000 artikala u prodajnom objektu koji se nalazi u Mravićima na M17, Duga Ideal je postala jedan od najbolje opremljenih trgovačkih kompanija u dobojsko – zeničkoj regiji, specijaliziranih za boje, lakove, fasade, keramiku, grijne i vodoinstalacione sisteme, kao i druge materijale i opremu za enterijere i eksterijere.

Neke od referenci Duge Ideal su isporuka boje za Papinu stolicu koja je namjenski pravljena 2015. kada je Papa Franjo bio u posjeti Bosni i Hercegovini, isporuka specijalnih materijala za sarajevsku Vijećnicu, profesionalna antikorozivna zaštita kompanije EFT-Dong Fang u Stanarima, kao i isporuke boja za automobilsku industriju Mercedes.

Nagrade majstorima čiji majstorluk bude najveći dodjelit će stručni žiri kompanije Duga Ideal. Više o Izazovu može se saznati na linku: https://dugaideal.ba/nagradne-igre/