Biznis

“Dukat” mlin i pekara Jelah poziva poljoprivrednike na otkup žitarica

13/07/2015

“Dukat” d.o.o. mlin i pekara Jelah – Tešanj pozvala je poljoprivredne proizvođače svih vrsta žitarica, kao što su pšenica, raž, heljda, ječam, a u jesen i kukuruz, da dovezu svoje urode u “Dukat”, jer će sve količine koje budu dovezene biti otkupljene.

Uvjeren u vrhunski kvalitet ovogodišnjeg uroda domaćih ratara, “Dukat” na taj način želi dati doprinos razvoju proizvodnje zdrave hrane koja je višestruko tražena i ima svoje mjesto na tržištu.

dukat2

“Dukat” d.o.o. mlin i pekara Jelah – Tešanj egzistira od 1988. kao privatno preduzeće, a u 2006. izgrađen je potpuno novi objekat mlina s više od 2.000 m² korisne površine, da bi početkom 2007. bila završena montaža savremene opreme novog mlina i izgradnja druge faze silosa za žitarice.

Proizvodni programi “Dukata” su mlin za preradu pšenice kapaciteta 160 tona na dan, zatim mlin za preradu kukuruza kapaciteta 60 tona dan, te pekara kapaciteta 5.000 komda hljeba dnevno i pogon za proizvodnju domaćih kolača keksa i jufki za pite, saopćeno je iz te kompanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.