Globus

Šariću 20 godina zatvora za krijumčarenje 5,7 tona kokaina

13/07/2015

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je Darko Šarić osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu.

Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i članovi njegove grupe, tako da je Goran Soković dobio 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Rodoljub Radulović, koji je u bijegu, 11 godina i šest mjeseci zatvora, javio je Tanjug.

Izricanje presude, koju je više od sat vremena čitao sudac Siniša Petrović, pratili su mnoge domaće i strane novinarske ekipe.

Proces koji se vodio po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još njih 14 u bijegu, počeo je u listopadu 2009. godine uhićenjem prvih osumnjičenih i zapljenom oko dvije tone kokaina u Urugvaju, a kasnije je više puta proširen.

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda, pored Šarića, bilo je još devet optuženih, drugih devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svjedoka suradnika.

Na optuženičkoj klupi su, pored Šarića, bili i Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U travnju 2013. godine u Specijalnom sudu u Beogradu krenulo je objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Europu tijekom 2008. i 2009. godine.

U bijegu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova tjeralica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.