Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primaju prijave

Eastern Mining daje stipendije za 10 najbolje rangiranih na smjeru “Rudar u podzemnoj eksploataciji”

easter (1)
FOTO: Eastern Mining / Facebook

U saopćenju kompanije se navodi da je dio misije Eastern Mininga, pored eksploatacije mineralnih sirovina i ulaganje u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje

Bosanskohercegovačka kompanija u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, investitora rudarskog projekta Vareš, Eastern Mining d.o.o., počela je s procesom primanja prijava za konkurs za dodjelu deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer “Rudar u podzemnoj eksploataciji” u školskoj 2022./23. godini.

U saopćenju kompanije se navodi da je dio misije Eastern Mininga, pored eksploatacije mineralnih sirovina i ulaganje u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje. Pokretanje novoga smjera u Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2 u Varešu daje šansu mladima da se edukuju za poslove budućnosti u sredini iz koje potiču.

Tokom trogodišnjeg strukovnog obrazovanja učenici će se upoznati s novim rudarskim tehnologijama i tehnikama, koje uz angažman znanja i dostignuća različitih naučnih disciplina čine ovu granu industrije modernom. Deset najbolje rangiranih učenika konkursa po ovom javnom pozivu primat će po 100 KM stipendije mjesečno tokom deset mjeseci u godini.

Praktični dio ovog smjera će se odvijati u pogonima kompanije Eastern Mining, gdje je isključeno pasivno učenje, gdje će učenici učestvovati u svim fazama moderne rudarske proizvodnje, uz mentorstvo iskusnih uposlenika kompanije Eastern Mining.

Podrškom obrazovanju kompanija Eastern Mining ulaže u najvrijednije što ova zajednica ima, a to su mladi ljudi, pružajući im mogućnost izbora prilikom odlučivanja o budućoj karijeri.

Eastern Mining je danas ime za savremene metode rada: upravljanje visokom tehnologijom, u skladu s najboljim okolišnim i društvenim procjenama i svjetskim standardima, društveno odgovoran modela poslovanja, koji posvećuje svoju praksu društvenom učinku, zaštiti okoliša i korištenju resursa na održiv način, te širenja svijesti o tome.

Konkurs će biti otvoren do 29. juna, a sve detaljne informacije o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti upitom na info@adriaticmetals.com ili putem telefona 032/844-553